Impian Jalanan

RM33.00

KATEGORI BUKU
GENRE NOVEL, REMAJA
PENULIS TEME ABDULLAH
BIL. HALAMAN 348
ISBN 9789832423553
PENERBIT IMAN PUBLICATION

2 in stock

Compare
SKU: 9789832423553 Category: Tags: , Product ID: 28858

Description

Orang kata melukis tak boleh jadi kaya.
Tak boleh jadi jutawan.

Tak apa. Biar aku cuba.

Hey korang… It”s me, Teme Abdullah.

Macam ni;

Hari tu aku terbaca satu kenyataan di media sosial. Kenyataan tu berbunyi, ‘melukis memang tak boleh buat duit’, ‘jadi artis ni tak ada masa depan’, ‘siapa yang ada cita-cita nak jadi pelukis tu batalkanlah niat’, melukis ni tak ke mana’.

Selepas baca kenyataan tu;

Aku rasa semacam. Aku tak setuju. Aku tak suka. Aku kurang gemar kalau ada orang yang melemahkan semangat orang lain. So, aku terlintas untuk ceritakan sesuatu pada korang.

Banyak part dalam cerita ini yang sepatutnya aku rahsiakan. Meman dari dulu aku rancang untuk biar ia kekal rahsia. But who cares. Aku buat peraturan tu, so, aku sendiri boleh batalkan. Hahaha.

May I proceed?

Cerita ni pasal seorang budak hingusan yang aku saaangat kenal. Budak kecik ni saaangat minat melukis. Dan dia saaaaangat suka berangan. Dan dalam cerita ni, akan aku tambahkan banyak penyedap rasa untuk jadikan ia menarik. So, ia bukanlah 100% kisah benar, ok? Tapi aku tak nak guna nama sebenar budak tu dalam cerita ni. Boleh? Thanks.

Ok, untuk mudahkan cerita, kita beri dia nama secara rawak. Iskandar? Ok, kita panggil dia Iskandar, a common name.

Bismillah…

Additional information

Weight 0.35 kg

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Impian Jalanan”

Your email address will not be published. Required fields are marked *